Αγαπητοί γονείς, 

στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα παιδιά μας στοχευμένα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, ασχολούνται με τον υπολογιστή τους και το διαδίκτυο. Ειναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι μια καλή ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά μας, ότι το διαδίκτυο και ο υπολογιστής είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τη δουλειά μας και δεν είναι μόνο μια παιχνιδομηχανή ή μια μηχανή προβολής βίντεο και ταινιών. Είναι όμως επίσης, πιο σημαντικό ακόμα, να μην ξεχνάμε την ασφάλεια και την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάσαμε τρία σχολεία μαζί ,το δικό μας το 13ο ΔΣ και το 15ο ΔΣ, προωθώντας και κάνοντας πράξη τη συνεργασία σχολείων, μια αφίσα σχετική, με τίτλο

"Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή & υγιή". 

Αγαπητοί γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης,

το σχολείο μας έκλεισε, όμως η εκπαίδευση των παιδιών μας συνεχίζεται, αλλιώς, εξ αποστάσεως. Για όλους/ες μας αυτή είναι μια καινούργια κατάσταση που θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα και να βγούμε καλύτεροι.

Όλοι μας αισθανόμαστε ανήσυχοι. Θα ήθελα όμως να μας ενθαρρύνω όλες και όλους να παραμείνουμε ψύχραιμοι αλλά ταυτόχρονα και σε εγρήγορση, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Την απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για δεκατέσσερις(14) ημέρες, από αύριο, προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλια(την οποία αναμένουμε), κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού (SARS-CoV-2). Οι μαθητές μας δεν θα έρθουν στο σχολείο.

Οδηγίες για την παραμονή των παιδιών στο σπίτι

Μείνετε συνδεδεμένοι με το kamaraki.gr

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ

Ψυχοσυναισθηματική Στήριξη Παιδιών και Κορωνοιός: Αρχικές κατευθύνσεις

 Κατεβάστε το pdf αρχείο εδώ

Οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη ζωή μας, μετά την πανδημία του κορωνοιού, μας έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο ως άτομα αλλά και ως κοινότητα.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικά όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθουμε (φόβο, θυμό, ενοχές, λύπη, σύγχυση και άγχος) τόσο λόγω της παρατεταμένης απομόνωσης όσο και των νέων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η καθημερινότητά μας έχει διαταραχθεί σε σημαντικό βαθμό και παράλληλα αισθανόμαστε την απειλή ενός "αόρατου εχθρού". Γενικά, όμως, ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, αρκεί να έχει την κατάλληλη υποστήριξη. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει από όλους μας είναι πώς θα δεχτούν τα δεδομένα αυτά τα παιδιά και πώς θα μπορέσουμε να τα στηρίξουμε.

Με βάση την υπ’  αριθμό Φ.7/ΦΜ/35640/Δ1/ 10-3-2020 απόφαση, αναφορικά με την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για την πρόοδο των τέκνων τους και την επίδοση βαθμολογίας β’ τριμήνου (άρθρο 14, παρ.4, του Π.Δ. 79/17 ΦΕΚ 109Α’) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε τα εξής:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών που φοιτούν στην Α’ και Β΄ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες, συγκεκριμένη ημέρα που θα σας ανακοινωθεί, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Αναφορικά με την επίδοση των ελέγχων για τους μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, με απόφασή του, θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδοθούν οι έλεγχοι προόδου β΄ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο, συγκεκριμένη ημέρα που θα σας ανακοινωθεί.

Μείνετε συνδεδεμένοι με το kamaraki.gr 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ