Αγαπητοί γονείς, 

σας ενημερώνουμε και σας προσκαλούμε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 19.00-20.00΄, λίγο πριν την καλοκαιρινή τελική γιορτή μας στα εγκαίνια της νέας μας ανοικτής βιβλιοθήκης "Παντελής Πρεβελάκης", στο χώρο του αμφιθεάτρου, η οποία είναι ενταγμένη στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών. 

Σας περιμένουμε

ΥΓ. Γίνετε φίλοι της βιβλιοθήκης φέρνοντας ένα βιβλίο με την αφιέρωσή σας στη βιβλιοθήκη 

Αγαπητοί γονείς,

σας καλούμε στην Καλοκαιρινή μας γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου μας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 20.00-22.00΄, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου μας. Το θέμα της γιορτής μας είναι "ένα τραγούδι … μια εποχή". 

Σας περιμένουμε

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως, σύμφωνα με την υπ. αριθ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 (ΦΕΚ 1171 τ. Β) Υπουργική Απόφαση,  η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που γίνεται στην Ε’ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ’ τάξη του Γυμνασίου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που θα εγγραφούν το ερχόμενο σχολικό έτος (2019-2020) στο Γυμνάσιο θα διδαχτούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την ίδια που διδάσκονται και κατά το τρέχον σχολικό έτος στην ΣΤ Δημοτικού.

Κατ’ εξαίρεση, οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών που έχουν λόγους να αλλάξουν στην Α΄ Γυμνασίου την επιλογή δεύτερης ξένης Γλώσσας μπορούν να υποβάλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση στη Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου, ώστε να τη συμπεριλάβουμε μαζί με το απολυτήριο που θα αποστείλουμε στο Γυμνάσιο με το τέλος των μαθημάτων. Το Γυμνάσιο εγγραφής μπορεί κατά περίπτωση να ικανοποιήσει το αίτημα, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις σχηματισμού τμημάτων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Εφόσον λοιπόν έχετε λόγο να διδαχθεί το παιδί σας στο Γυμνάσιο διαφορετική δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτήν που διδάσκεται τώρα στην ΣΤ Δημοτικού, παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019  για να υποβάλετε σχετικό αίτημα.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς της Στ΄ τάξης,

σας ενημερώνουμε ότι η επιλογή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία θα γίνει με κλήρωση. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των νηπίων στις υπό πλήρωση θέσεις Νηπιαγωγείου που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε.Π.Π.Σ. οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Ε.Π.Π.Σ. https://www.iep.edu.gr/pps/,που υποστηρίζεται από το Ι.Ε.Π., το οποίο έχει την ευθύνη διαχείρισης του περιεχομένου της. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα δηλώνουν το Πειραματικό Νηπιαγωγείο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 27 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019. Οι καταστάσεις όλων των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν υποχρεωτικά με τον κωδικό αριθμό αίτησης στην ιστοσελίδα και προαιρετικά στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 7 Ιουνίου 2019, οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να ελέγξουν με προσοχή τα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά αναρτήθηκαν στις καταστάσεις και στην περίπτωση κάποιου λάθους να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωσή του.

kynhgi2019Αλήθεια, από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν, σκέφτηκε ο Μικρός Πρίγκιπας σαν πήρε την απόφαση να φύγει απ’ το μικρό του πλανήτη, τον Β612 και να γνωρίσει τον κόσμο. Ήξερε καλά ότι άφηνε πίσω τους το αγαπημένο του λουλούδι να τον περιμένει, μα η επιθυμία του μα περιπλανηθεί, να δει και να μάθει ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να φύγει το δίχως άλλο. Θα γυρνούσε όμως ξανά πιο πλούσιος, γεμάτος γνώσεις κι εμπειρίες. Κι αυτή ήταν κι η υπόσχεση που έδωσε στο τριαντάφυλλό του, πριν ξεκινήσει, πετώντας με τα φτερά των αποδημητικών πουλιών.