Πέρασαν δύο μήνες από τότε που έκλεισαν τα σχολεία κι όλοι ζήσαμε την πρωτόγνωρη εμπειρία του περιορισμού στο σπίτι και της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξ αποστάσεως. Το χρονικό αυτό διάστημα τα παιδιά έπρεπε να αντιμετωπίσουν την απουσία:

  • Της επαφής με δασκάλους, συμμαθητές και φίλους.
  • Των εκδρομών, δραστηριοτήτων, αποφοίτησης και άλλων σχολικών εκδηλώσεων
  • Της ασφάλειας της "κανονικής" ζωής.
  • Της επαφής με τους παππούδες και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας.

Καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά και ταυτόχρονα έχουμε ένα "φορτίο" από τις προηγούμενες ημέρες, ενδέχεται να βιώνουμε ποικίλα συναισθήματα. Παράλληλα, υπάρχει μια περιρρέουσα αβεβαιότητα και μια απουσία σταθερότητας που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία. Τα συναισθήματα δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά και δεν εκφράζονται πάντα με λόγια. Ο φόβος, το άγχος, η λύπη και η ανησυχία μπορεί να εκδηλώνονται με:

Αγαπητοί γονείς,

σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα για την ασύγχρονη και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου μας που θα ισχύει από τη Δευτέρα 4/5/2020 (εδώ). Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι από τη Δευτέρα 4/5 έως και την Παρασκευή 8/4 θα αναρτώνται οι εργασίες στις πλατφόρμες και θα στέλνονται παράλληλα, στα mails σας για την προσαρμογή όλων μας:

- «e-me», Γ΄, Ε΄, και Στ΄ τάξεις

- «η-τάξη», Α΄, Β΄ και Δ΄ τάξεις

Από τη Δευτέρα 11/4 οι εργασίες θα ανεβαίνουν μόνο στις πλατφόρμες.

Οι τηλεδιασκέψεις των τμημάτων θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 4/5. Θα ενημερώνεστε για την ακριβή μέρα, ώρα και τη διεύθυνση της εικονικής αίθουσας, τουλάχιστον, μία μέρα νωρίτερα από τους/τις δασκάλους/ες και εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Στη διάθεσή σας πάντα

Ο Δ/ντής

Αλέκος Πεδιαδίτης

«Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις” , με αυτά τα λόγια ο ποιητής μας παρακινεί να βρούμε τη δύναμη μέσα από τις όποιες δυσκολίες και αν βιώνουμε να δημιουργήσουμε μία άνοιξη για μας, αλλά και για τους άλλους γύρω μας, για εκείνους που αποτελούν τον μικρόκοσμό μας, αλλά και για όλους εκείνους που δεν τους ξέρουμε και όμως είναι σαν να τους γνωρίζουμε καθώς νιώθουμε ότι ενωθήκαμε με τα νήματα της διαφορετικής κατάστασης που ζούμε. Σε αυτή την προσπάθεια, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πρωτοπόρους τα παιδικά λόγια και την παιδική φαντασία θα στήσουμε μία αλυσίδα /ένα δίκτυο συνεργασίας και επικοινωνίας. Οι παιδικές φωνές, μέσα από τα φτερά του ανεμόμυλου,  θα γίνουν το ανεμολόγιο -πυξίδα που θα μας οδηγήσει  στο τέλος αυτής της δοκιμασίας  και θα μας αποδείξει ότι τα εμπόδια γίνονται πολλές φορές οι κινητήριοι μοχλοί, που ενεργοποιούν τις αντιστάσεις, τη δημιουργικότητα εκείνη, που θα μας επιτρέψει την ελπίδα, να ατενίσουμε ξανά την άνοιξη. Με τα παιδικά μάτια θα ανακαλύψουμε ξανά την απλότητα των πραγμάτων, την ομορφιά της φύσης γύρω μας, μία βόλτα αμέριμνη στην παραλία, ένα αδερφικό σφίξιμο χεριού, μία βραδινή βόλτα με φίλους στον έναστρο ουρανό, πράγματα μικρά που συνθέτουν όμως όλη την ομορφιά της ζωής.

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε και σας προσκαλούμε στην ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει για τους γονείς, σήμερα, Σάββατο 2 Μαΐου 2020, 6.00μ.μ-7.30μ.μ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, με θέμα: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στα Σχολεία. Σκοπός της ανοιχτής συζήτησης, είναι η υποστήριξη των γονέων στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των παιδιών τους.

Ομιλητής: Αναστασιάδης Παναγιώτης, Καθηγητής Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με τη χρήση των ΤΠΕ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α

Συντονισμός Συζήτησης:

- Ελευθεριάδου Άννα, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Δήμου Ρεθύμνου

​ -Πεδιαδίτης Αλέκος, Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

- Καρβούνης Λάμπρος, Αναπληρωτής της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο, από τη σελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α, στο Facebook (https://www.facebook.com/PTDElab/). Κάντε την εγγραφή σας για να μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση με ερωτήσεις.

Σας περιμένουμε

Ο Δ/ντής

Αλέκος Πεδιαδίτης

Αγαπητοί γονείς,

σας στέλνουμε το πρόγραμμα της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας (εδώ) για την εβδομάδα 27-4-2020 έως 30-4-2020 (Παρασκευή 1/5 δεν θα γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω Πρωτομαγιάς). Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας εκπαιδευτικών με μαθητές, μέσω emails, και την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουμε και στις πλατφόρμες, αφού γίνει σχετική ενημέρωση των μαθητών και των γονέων, μέσω τηλεδιάσκεψης από τους/τις δασκάλες των τάξεων (θα λάβετε σχετικό mail αύριο, 28/4), για τη χρήση των πλατφορμών ασύγχρονης εκπαίδευσης "η-ταξη" (Α΄,Β΄ και Δ΄ τάξεων, Πέμπτη 30/4) και "e-me" (Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, Τετάρτη 29/4).

Είμαι πάντα στη διάθεσή σας

Ο δ/ντής

Αλέκος Πεδιαδίτης